Translate

úterý 5. listopadu 2013

Léčení pomocí iontů
Převzato z knihy Jak vyzrát na počasí (v originále Mir geht´s gut bei jedem wetter) od Norberta Treutweina. 
Text je doplněn obrázky zdrojů nejen pozitivních iontů, vidíme je na obloze denně, je to dle mého další důvod si pořídit ionizátor.
Obr.1
Jedním z průkopníků ve výzkumu negativních iontů je dr. Igho Kornblueh z amerického „ Institute of Medical Climatology“ ve Filadelfii (viz. http://www.altmedsales.com/index.php?target=pages&page_id=ions + např. google překladač). Zkoumal účinek pozitivně a negativně nabitých iontů ve vzduchu na zdravotní a psychický stav lidí.
Ionty se do plic dostávají s vdechnutým vzduchem a jsou krví přenášeny k tělním buňkám. Pokud jsou negativní ionty v krvi, pak se urychluje transport kyslíku k tělním buňkám. To má pozitivní zdravotní účinky, posiluje se naše výkonnost a zlepšuje nálada. Naproti tomu pozitivně nabité ionty v krvi transport kyslíku brzdí a vyvolávají tak známé symptomy nedostatku kyslíku, jako jsou dýchací potíže, únava, malátnost a depresivní nálada.

Obr.2
Jak dr. Kornblueh vyzkoumal, ovlivňují negativní ionty i mozkovou chemii, protože mají utišující efekt podobně jako opiáty. Alergiky, kteří trpěli úpornou sennou rýmou, Kornblueh ošetřoval generátorem, který vytvářel negativní ionty. V 63 % případů bylo zaznamenáno úplné nebo alespoň částečné zmizení symptomů.
Dr. Albert Paul Krueger, již zemřelý zakladatel laboratoře pro výzkum vzdušných iontů na kalifornské univerzitě, dokázal vysvětlit, na čem účinek takového ošetření spočívá. Negativní ionty podněcují drobounké kmitající řasy v dýchacích cestách k rychlejšímu pohybu. Tyto řasy mají za úkol prudkým kmitáním vpřed, podobným pohybům biče, vypuzovat droboučké částečky, jako je prach nebo pyly, opět z plic ven. (Toto si můžete sami ověřit, pokud budete spát v místnosti s ionizátorem, nebudete se ráno budit s ucpaným nosem) Působením iontů se kmitání řasových chloupků zvýší z 900 na 1200 kmitů za minutu. Navíc sliznice vylučuje více tekutiny, která usnadňuje odstranění a vykašlávání pylů vyvolávajících astma. (Ionizátor sám o sobě svým provozem také zvyšuje vlhkost v ovzduší)
Obr.3

Tím ovšem nejsou účinky negativních iontů ještě zdaleka vyčerpány. U pacienta, který utrpěl těžké popáleniny, zkusil Kornblueh použít terapii negativními ionty. Už po několika minutách se pacient cítil lépe a bolesti zmizely. Dnes se v Northeastern Hospital ve Filadelfii všichni pacienti s popáleninami podrobují iontovému ošetření. Podle výpovědí lékařů není v 85 % případů potom už vůbec zapotřebí podávat silné léky proti bolesti.
„Negativní ionty přispívají k tomu, že popáleniny méně mokvají, hojí se rychleji a tvoří menší jizvy,“ tvrdí jeden z lékařů, dr. Robert McGowan.“Tím se také výrazně snižuje nutnost kožních transplantací“.
Po úspěchu s popálenými pacienty nasadili filadelfští lékaři iontovou terapii i při zmírňování bolestí po těžkých operacích, jak o tom informoval dr. Kornblueh v Londýně na kongresu bioklimatologů. V 57 % ošetřovaných případů tento postup drasticky zredukoval potíže pacientů – a to bez rizik a vedlejších účinků.
Odkaz na další stránky zabývající se vlivem negativních iontů:
Obr.4 Kde jsou tzv. kondenzační stopy?

Žádné komentáře:

Okomentovat